Следвайте Гласове в Министерството на земеделието ще изпрати писмо до Европейската

...
Следвайте Гласове в Министерството на земеделието ще изпрати писмо до Европейската
Коментари Харесай

България е против ЕК да приравни розовото масло към химическите продукти

Следвайте " Гласове " в 
Министерството на земеделието ще изпрати писмо до Европейската комисия, с което страната ни ще се разгласи срещу приравняването на естествените етерични масла към химически артикули. Това сподели пред публицисти служебният министър на земеделието Явор Гечев, който беше посетител на Деветата национална среща на земеделските производители в комплекс Kings' Valley Medical & Spa Hotel край казанлъшкото село Овощник, съобщи Българска телеграфна агенция. 

По думите на Гечев тази година Комисията е изразила желание да инициира избрани промени в правилник от 2006 година, включващи разширението на някои понятия. " Тук опасенията са, че етеричните масла от растения, в това число розовото и лавандуловото масло, могат да попаднат в обсег на спомагателни регулации и спомагателни отговорности във връзка с тях ", разясни Гечев. Той сподели още, че писмото на министерството ще бъде препратено и до всички български евродепутати, с цел да изразят своето мнение и да се образува национална позиция във връзка с проблема.
" Не единствено ние, само че и Франция изрази песимизъм. Аз не мисля, че ще се стигне до вкарване на етеричните масла от растения към този механизъм от спомагателни регулации и ние като страна ще вземем всички ограничения ", уточни още министър Гечев и акцентира, че България е " пример за качество " и един от най-големите производители на розово и лавандулово масло. " Това е нещо, с което страната ни не би се примирила ", безапелационен е Явор Гечев.
На 24 и 25 май в Казанлък следва среща, която се провежда от Международната асоциация на ароматите, френски евродепутати и кмета на френския град Грас - Жером Вийо. По думите на кмета Галина Стоянова на Казанлък срещата е точно във връзка желанието на Европейската комисия за смяна в регламента за произвеждане на етерични масла.

Източник: dnes.dir.bg
 
 
 
 
15 Фев 20231114 Фев 2023196413 Фев 2023145511 Фев 2023204010 Фев 202377109 Фев 20233081КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани07 Фев 2023121807 Фев 2023112315 Фев 202334607 Фев 2023927
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР